2017 SABUN TRENDLERİ

       
         Son yılların en güzel hobilerinden bir tanesi de mum, sabun ve kokulu taşlarla yapılan el işleridir. Hem kolay şekillendirilebiliyor olmalarından hem de yaydıkları hoş kokudan dolayı dekoratif süslemelerde dahi bu malzemeler kullanılmaktadır. Özel gün kutlamalarında dağıtılan nikâh şekeri türündeki küçük hediyelerde de yine bu malzemeler karşımıza çıkmaktadır. Kullanım alanı bu denli yayılmış ve her geçen gün artan malzemelerden yapılan küçük dekoratif süs ya da hediyelerin modaya uygun olması bu nedenle önem taşımaktadır. Öte yandan, yılın trendlerini bilmek el işlerinizde size yeni tasarımlar ortaya koyma, yaptığınız işi geliştirme ve satış sırasında da ürettiğiniz ürünlerin ilgi çekiciliğini daha da arttırma imkânı sunacaktır.
        Kokulu sabunlar günümüzde çok çeşitli alanlarda kullanılmaktadır. Davetler için yapılan minik hediyelerde, davetiye olarak, bebek mevlitlerinde küçük bir hatıra olarak, evlerin banyo ya da mutfaklarında dekoratif olarak ve son olarak da çeyiz sandıklarında hem hoş koku vermesi hem de görsellik katması açısından minik sabunlar kullanılmaktadır. Piyasada çok farklı modellerde kokulu sabun örnekleri bulunsa da istenilen tasarımın yaratılması ya da hobi amaçlı olarak kişiler çoğu kez kendi sabun modelini kendileri üretme yoluna gitmektedir. Sabun üretilen baz malzemesinin rengi, sabunda kullanılan esans çeşidi, minin sabun üretiminde kullanılan kalıbın şekli gibi tüm kullanılan malzemeler sabunun hem kalitesini hem de ortaya çıkan modeli etkilemektedir. Bu nedenle malzeme seçiminde çok dikkat edilmeli, kaliteli malzeme satan firmalar seçilmelidir.
2017 sabun modelleri ve trendleri incelendiğinde ise bu yıl nikâh, davet ve bebek konseptlerinde çok farklı sabun örnekleri görmek mümkündür. En fazla minik çiçek buketleri ve gül goncaları hem nikâh, davet şekeri hem de banyolarda dekoratif amaçla kullanılmaktadır. Ayrıca banyolar için marin konseptte mavi ve opak beyaz sabun bazıyla üretilen yine marin kokulu, denizci çapası, deniz kabuğu ve haberci şişesi konseptinde setler kullanılmaktadır. Bebekler için yapılan özel günlerde dağıtılan sabun modellerinden en fazla tercih edilenleri klasik bebek temalı tasarımlar (bebek ayağı, bebek kıyafeti, bebek arabası, biberon gibi) yanında nazar boncuğu ve kelebekli modeller de 2017 sezonuna damgasını vuracaktır. Mutfağınızda da kokulu minik dekoratif sabunlar kullanmak mümkündür. Zira 2017 yazında artık tasarımcılar mutfağa özel modelleri de piyasaya sürmeye başlamıştır. En çok ilgi çekilen modeller yemeklere birebir benzetilen tasarımlar ve sebze meyve tasarımlarıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SABUN BOYASI ALIRKEN DİKKAT EDİLECEKLER 

BİTKİSEL SABUN YAPIMI